Scarlet Recension


Kategori: Recensioner

Kort information om boken

  • Andra boken i Månkrönikan (The lunar chronicles)
  • Scarlet är den moderna historien om Rödluvan
  • Av: Marissa Meyer 
  • Antal sidor: 456st 

Introduktion till boken
Scarlet bor ihop med sin grand-mére på hennes bondgård i Frankrike. Innan Grand-mére bosatte sig i Toulouse var hon kapten inom den jordiska militären men det är tidsperiod hon inte föredrar att prata om. När Grand-mére en dag försvinner och inte kommer tillbaka blir Scarlet förtvivlad, det är inte normalt för hennes älskade
grand-mére att försvinna! När Scarlet sedan ber om hjälp för att hitta henne avfärdas hennes rop på hjälp eftersom grand-mére alltid har varit lite… galen. Scarlet blir såklart rasande och samtidigt som hon hanterar krisen med sin försvunna mormor kommer hennes pappa till bondgården och beter sig konstigt. Han letar frenetiskt efter någonting och skapar en enorm oreda i Scarlets och hennes mormors hus men varför gör han det? Han pratar om ett gäng som tvingade honom att bränna sig själv, som torterade honom för att få ur information ur Grand-mére! Hur går detta ihop? Och varför vill en man med en väldigt speciell tatuering plötsligt hjälpa Scarlet?

 

Vad tyckte jag om boken
Jag tycker om den här boken precis lika mycket som jag tycker om Cinder. Den är grymt bra och spännande och den stora anledningen till detta är att den är så unik. Innan jag läste dessa böcker hade jag aldrig läst eller sett en modern tappning av traditionella historier. Jag skulle även beskriva dessa böcker som ”pleasure reading” eftersom böckerna är relativt lättlästa vilket gör att man kan njuta och bara glida igenom dem!

 

Vilka skulle jag rekommendera boken till
Dem som gillade Cinder ska absolut läsa denna boken! Om du inte läst Cinder bör du kolla in min recension på Cinder som jag länkat till längst ner!

 

Mitt betyg
Precis som Cinder en solklar 5a!

 

Andra böcker i serien